Hemlagad sushi

Äntligen fredag!

Jag är barnledig hela den här helgen så jag har bjudit över ett par vänner för hemlagad sushi ikväll. Jag älskar sushi och det är hur kul som helst att göra den själv! Jag har köpt hem färdigskuren färsk lax och tonfisk, tigerräkor, gurka, avokado, soja, wasabi, ris, misosoppa och nori som är de pressade algerna för rullarna. Tänkte dessutom festa till det lite extra med sake att dricka. Sake är så himla gott och kan drickas både kallt eller varmt.

hemlagad sushi

För att göra själva sushin så krävs en del andra tillbehör såsom bambumattor så att man enkelt kan rulla ihop riset med fyllningen. Jag har dessutom ätpinnar och små fina fat som jag köpte i en lokal butik för ett tag sedan. Det är roligt att få in den rätta japanska känslan hemma så jag kommer att spela lite skön musik därifrån i bakgrunden.

Ska bli så himla skönt att bara snacka med kompisarna och slappna av. Hoppas ni också får en bra kväll och helg!