Senaste loppisfyndet

Nu mina vänner har jag fyndat på loppis igen. Sommaren är verkligen en bra årstid för loppmarknader. Denna gång blev det en gammal träbänk till hallen som ser väldigt rustik ut. Jag har bestämt mig för att måla den i en turkos färg som matchar perfekt med de övriga färgerna i hallen.

senaste loppisfyndet

För att färgen ska fästa bra så är det viktigt att slipa möbeln först och se till att den är ren från smuts och damm. Jag tänker måla bänken i en så kallad shabby chic stil så att den fortfarande ser lite gammal och sliten ut även fast den är helt nymålad. Därför kommer jag först att måla bänken i en grundfärg av en mörkare nyans och sedan turkosa lager ovanpå för att få det snyggt. Efter det måste man ta fram sandpappret igen och slipa de kanter som man vill framhäva. Det kan vara vissa områden på bänken som slits naturligt, som bänkens hörn och kanterna där man sitter.

Lite jobb är det men det kommer att bli både snyggt och personligt!