Om mig

Hjärtligt välkomna till min blogg! Maria Eklund heter jag, född 1979 och bor på söder i Stockholm. Jag har två underbara barn, Stella 4 år och Max 6 år som är mitt allt i livet. De bor mestadels med mig, men varannan helg är det bara lilla jag hemma då barnen bor hos sin pappa.

om migMin passion i livet är inredning och jag älskar allt som har med inredning att göra. Jag driver eget inom inredning sedan 2013 och tycker det är otroligt spännande att omvandla människors hem till deras dröm. När det kommer till mitt eget hem, som är en liten trea här på söder, så finns det alltid någonting som jag vill göra eller förbättra. Det är helt enkelt som ett “work in progress”. Jag älskar att gå in i antikaffärer eller gå på loppis och fynda saker som passar till mitt hem. Min personliga smak ändras från år till år, men just nu gillar jag svensk klassisk inredning. För mig är svensk inredning väldigt romantiskt och det handlar om allt från tapeter med klassiska mönster till små detaljer som vaser och olika ting. En favorit just nu är en vacker skål från Visby med motiv av en vikingabåt på. Inuti är skålen blå och turkos, mycket fin!

Jag älskar också musik i alla dess former men främst klassisk rock och jazz. Kanske är jag lite gammalmodig, men jag föredrar att spela musik på en gammal skivspelare. Jag fick ärva min skivspelare av min morfar för ett par år sedan och sedan dess har den varit ett väldigt kärt föremål i mitt vardagsrum. Det låter helt enkelt så mycket bättre att spela musik på den i mina öron. Dessutom gillar jag att titta på min samling av vinylskivor, det finns liksom något romantiskt och stilfullt i att kunna ”se” sin musik och de fina fodralen varje dag. Vinylskivor är också någonting som jag gillar att fynda på loppis. Det går att hitta otroligt bra grejer för rena rama fyndpriserna där.

Ett annat intresse är matlagning, speciellt hälsosam mat med asiatiska inslag. Jag kan väl inte påstå att jag är någon mästerkock, men jag försöker alltid förbättra och förnya mig inom matlagningens konster. Jag har rest en hel del i Asien, främst Japan, och deras mat är verkligen både god och hälsosam. Favoriten är såklart sushi, men jag gillar också en god curry, kimchi, soba och vårrullar med rispapper. Jag brukar försöka ta med mig inspiration hem från mina resor och återskapa det jag upplevt i mitt eget kök. Jag gillar också att gå ut och äta, men det blir oftast under de helger när jag är barnledig.

Här på min blogg kan du följa mitt liv som mamma, inredare, mat- och musikälskare. Jag tycker om att uppdatera min blogg ofta med snygga inredningsdetaljer och tips samt inspiration från olika recept och annat smått och gott. Mitt liv som mamma är såklart nummer ett, så bloggen handlar självklart om mitt vanliga mammaliv och hur jag kombinerar detta med jobb och andra intressen.